сите категории

16-ТА КИНА.ДАТАНГ МЕЃУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЧИТАНИ ИНДУСТРИ

Време: 2022-09-06 Посети: 196

Од 6-ти до 8-ми септември, традиционалната изложба на индустријата за чорапи во втората половина на 2022 година - 16-тиот меѓународен саем за чорапи во Кина Датанг и меѓународниот саем за купување чорапи во Шангај 2022 година (станица Жуџи) беше величествено одржана во паркот на Меѓународниот трговски град Жуџи.

2

На оваа изложба, речиси300 изложувачи од целата земја учествуваа на изложбата, носејќи ви го целиот индустриски синџир на индустрија за чорапи, како што се висококвалитетни чорапи, трендовски дизајн, нови материјали и интелигентна опрема. Се очекува изложбата да ја посетат повеќе од 15,000 посетители.

Жуџи е главен град на глобалната индустрија за трикотажа, а неговото производство сочинува 70% од земјата и 30% од светот. Во 2019 година, вредноста на регионалниот бренд на Zhuji Datang Socks достигна 110 милијарди јуани, меѓу кои многу познати претпријатија се собраа на улицата Датанг. По речиси 40 години развој и акумулација, Zhuji Datang Socks има единствена и комплетна индустрија за чорапи во светот. Индустрискиот синџир и кластери, со повеќе од 1,000 фабрики за производство на суровини, повеќе од 400 дистрибутери на суровини, повеќе од 6,000 фабрики за производство на чорапи, повеќе од 2,000 дистрибутери на чорапи и повеќе од 100 заеднички компании за испорака на услуги итн., е добро заслужен град за уметност на чорапи И водечка светска индустрија за чорапи!

Овогодинешниот Socks Expo го одржа и третиот Меѓународен натпревар за машини и опрема за чорапи „Datang Cup“.

8

Zhejiang Weihuan Machinery Manufacturing Co., Ltd., како локален производител на машини за чорапи во Zhuji, учествуваше на оваа изложба како еден од излагачите. Компанијата е високо-технолошка компанија специјализирана за производство на различни видови машини за трикотажа и машини за рамно плетење што интегрира истражување и развој, производство, продажба и сервис. Тој е еден од најголемите добавувачи на интелигентни машини за трикотажа во светот. Компанијата е основана во 1999 година. Фабриката зафаќа површина од повеќе од 40 хектари, со вкупна актива од 500 милиони јуани. Има повеќе од 200 вработени, вклучувајќи 10 високи инженери и повеќе од 40 научни истражувачи. Компанијата има врвен тим за развој на машини за чорапи во земјата, со голем број национални и меѓународни патенти; напредната деловна филозофија и научниот менаџмент го придружуваат развојот на компанијата.

微 信 图片 _20220906113126

Сите видови наМашина за плетење чорапиe,рамна машина за плетење   Помошна опрема произведени од компанијата предизвикаа многу посетители да ја посетат и дискутираат на изложбата.

微 信 图片 _20220906124555

Штандот на компанијата се наоѓа на штандот 2D109 во изложбениот салон. Добредојде на сите нови и стари клиенти да ги посетат и водат.